Koláčky - lodičky s krémem a krevetami
60 min.
Ingredience
- krém z avokáda
- 4kusyAvokádo
- 1lžíceČesnekové máslo
- 230gramůMajonéza
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžíceCitronová šťáva
- těsto
- 70gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 120gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 2lžíceMinerální voda perlivá
- vařené krevety
- 2litryVoda pitná
- 1lžíceSůl
- 220gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
49 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
10 g
Cukr
946 mg
Postup přípravy
- 1Uvaříme si krevety. Zmrazené vyloupané krevety musíme správně rozmrazit. Zmrazené malé krevety umístíme do mikrotenového sáčku a vložíme je přes noc do misky s ledovou vodou a necháme je v chladničce. Voda se nesmí ke krevetám dostat. Před přípravou musí být krevety úplně rozmrazené.
- 2Druhý den si do hrnce dáme 2 litry vody, 2 lžíce soli a vodu přivedeme k varu. Krevety vložíme do vody a pomalu je vaříme. Od bodu varu malé krevety vaříme 3-4 minuty, větší 7-8 minut. Když mají mléčně růžovou barvu, jsou uvařené. Jednu vyjmeme, rozkrojíme a tak zjistíme, jestli jsou uvařené. Potom je sítem z vody vyjmeme.
- 3Do mísy prosejeme 70 g hladké mouky se špetkou soli, 110 g másla nakrájíme na kousky. Těsto nahrubo vidličkou promícháme. Ve sklenici si vyšleháme 1 žloutek s 1 lžičkou citronové šťávy a se 2 lžícemi minerální vody.
- 4Vyšlehaný žloutek pomalu, za stálého míchání, nalijeme do mouky. Těsto vařečkou promícháme. Potom ho důkladně v míse prohněteme. Vyválíme váleček, zabalíme ho do potravinářské fólie a dáme do chladna na 30 minut uležet.
- 5Na pomoučeném vále vyválíme čtverec o rozměru přibližně 33 x 33 cm, o síle 2-3 mm. Pokud se nám těsto lepí na váleček, pomůžeme si tím, že na těsto položíme potravinářskou fólií a válečkem těsto rozválíme. Z placky vykrojíme tvary lodiček podle velikosti formiček a těsto natlačíme do formiček - lodiček.
- 6(Odřezky těsta znovu zpracujeme, vyválíme, vykrájíme a naplníme formičky.) Celkem by mělo být 24 kusů, podle síly vyváleného těsta.
- 7Formičky položíme na plech a dáme je do předem vyhřáté trouby na 190°C. Pečeme je dozlatova 10-15 minut. Formičky s těstem necháme vychladnout. Pomocí nože lodičky z formy vyjmeme.
- 8Omyjeme a drobně pokrájíme kerblík.
- 9Avokádo oloupeme, dužinu vydlabeme a dáme do misky. Přidáme česnekové máslo, majonézu, bílý pepř, sůl podle chuti a citronovou šťávu. Krém dobře vyšleháme a naplníme jím připravené lodičky. Na každou položíme malé uvařené krevety, posypeme kerblíkem a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.