Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou

90 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
996 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme z nich slupku. Poté je rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Takto připravená rajčata pokrájíme na menší kousky a na oleji dusíme, dokud se úplně nerozvaří. K rajčatum přidáme rajský protlak, utřený česnek, sůl, pepř a nasekanou bazalku.
  • 2
    Jakmile je rajčatová omáčka hotová, přimícháme k ní cuketu a lososa pokrájeného na menší kousky.
  • 3
    Těsto připravíme tak, že mouku se solí promícháme. Do této směsi přidáme máslo a prsty promícháváme tak dlouho, dokud nezískáme hrubší drobenku. K drobence přidáme žloutky a studenou vodu. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto.
  • 4
    Těsto vyválíme na cca 1 cm široký plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka. Do koleček vyhloubíme důlek, který vyplníme směsí rajčat, lososa a cukety. Koláčky položíme na vymazaný plech. Nakonec je potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.