Koláčky plněné lososem a rajčatovou omáčkou
90 min.
Ingredience
- Těsto
- 1kusVejce slepičí
- 175gramůMáslo čerstvé
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 1gramSůl
- 375gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5mililitrůOlej olivový
- 4kusyRajčata
- 250gramůLosos - filety
- 1kusCuketa
- 1gramBazalka
- 1gramČesnek
- 2gramyProtlak rajčatový
Počet porcí:
12Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
275 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
996 mg
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme v horké vodě a sloupneme z nich slupku. Poté je rozkrojíme a odstraníme z nich zrníčka. Takto připravená rajčata pokrájíme na menší kousky a na oleji dusíme, dokud se úplně nerozvaří. K rajčatum přidáme rajský protlak, utřený česnek, sůl, pepř a nasekanou bazalku.
- 2Jakmile je rajčatová omáčka hotová, přimícháme k ní cuketu a lososa pokrájeného na menší kousky.
- 3Těsto připravíme tak, že mouku se solí promícháme. Do této směsi přidáme máslo a prsty promícháváme tak dlouho, dokud nezískáme hrubší drobenku. K drobence přidáme žloutky a studenou vodu. Ze směsi vypracujeme vláčné těsto.
- 4Těsto vyválíme na cca 1 cm široký plát, ze kterého sklenicí vykrajujeme kolečka. Do koleček vyhloubíme důlek, který vyplníme směsí rajčat, lososa a cukety. Koláčky položíme na vymazaný plech. Nakonec je potřeme rozšlehaným vajíčkem a vložíme do předem vyhřáté trouby. Pečeme na 180°C 45 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.