Koláčky s piniovými oříšky
55 min.
Ingredience
- 160gramůMáslo čerstvé
- 5kusůVejce slepičí
- 100gramůOříšky piniové
- 60gramůČokoláda na vaření
- 180gramůCukr krupice
- 250gramůMouka pšeničná hladká
- 80gramůCukr hroznový (glukóza)
- 1špetkaSůl
- 6lžicMléko polotučné
- 120gramůCukr moučkový
- 3lžícePomerančová kůra
- 2lžícePomerančová šťáva
- 1lžičkaTresť vanilková
- 3,5lžíceSirup cukrový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
818 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
42 g
Sacharidy
102 g
Vláknina
2 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Prosijeme do mísy mouku se špetkou soli. Přidáme máslo, cukr, 1 vejce, 2 žloutky a prsty promícháme. Z prohněteného těsta vytvoříme kouli, kterou zabalíme do potravinářské folie a vložíme alespoň na hodinu do lednice.
- 2Vychlazené těsto rozválíme na osm placek o průměru asi 15 cm a vyložíme jím osm formiček s odnímatelným dnem o průměru 10 cm. Těsto ve formičká přikryjeme pečícím papírem a zatížíme. Vložíme na 10 minut do lednice.
- 3Takto připravené pečeme v předehřáté troubě na 200 °C asi 5 minut. Poté odstraníme papír a zatížení a pečeme dalších 8 minut. Formičky vyjememe a teplotu snížíme na 180 °C.
- 4Rozlámeme čokoládu do hrnce, přidáme máslo a za stálého míchání zahříváme tak dlouho, dokud se nerozpustí a nesmísí.
- 5Vmícháme zbývající suroviny a náplň rozdělíme do upečených koláčků. Pečeme dalších 25-30 minut. Po upečení necháme koláčky mírně vychladnout a poté je vyklopíme. Podáváme teplé nebo pokojové teploty, nikoliv vychlazené.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.