Koláčky s rajčaty a ricottou
40 min.
Ingredience
- Kynuté těsto
- 2gramyCukr moučkový
- 20gramůDroždí
- 6gramůSůl
- 140mililitrůVoda pitná
- 650gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 20mililitrůOlej slunečnicový
- Náplň
- 250gramůPassata (drcená rajčata)
- 6gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 1gramMajoránka
- 250gramůRicotta
- 10gramůBazalka
- 100gramůRukola
- 30mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
203 mg
Postup přípravy
- 1Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
- 2Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení.
- 3Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku.
- 4Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut.
- 5Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.