Koláčky s rajčaty a ricottou

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
6 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
3 g
Cukr
203 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do mísy nasypeme mouku, sůl, cukr a rozdrobené droždí. Přilijeme vlažnou vodu, olej a vypracujeme hladké těsto. Poprášíme moukou a necháme na teplém místě kynout 30 minut. Potom těsto znovu důkladně prohněteme a necháme kynout ještě 1 hodinu.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát, skleničkou vykrajujeme kolečka, která vyskládáme na plech potažený papírem na pečení.
  • 3
    Drcená rajčata osolíme, opepříme a ovoníme majoránkou. Sýr ricotta rozmícháme se smetanou na krém, podle chuti opepříme a přimícháme posekanou bazalku.
  • 4
    Koláčky potřeme ochucenou rajčatovou hmotou, navrch naneseme sýrový krém, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme 10 až 15 minut.
  • 5
    Hotové koláčky ozdobíme posekanou rukolou, upravíme na servírovací tác a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.