Koláčky s rebarborou a crème fraîche pro zamilované
60 min.
Ingredience
- Křehké těsto
- 1gramMáslo čerstvé
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 0,25špetkaKardamom
- 1špetkaSůl
- 40gramůMaizena - kukuřičný škrob
- 3lžíceVoda pitná
- 170gramůMouka pšeničná hladká T 650
- Náplň do koláčků
- 250gramůCréme fraiche
- 160gramůReveň (Rebarbora)
- 1lžičkaCukr skořicový
- 3kusyVejce slepičí
- 0,25lžičkaKardamom
- 200gramůCukr moučkový
- Na posypání
- 1lžíceCukr moučka
- 1lžičkaCukr vanilka
- Na vytření formiček a zatížení těsta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
807 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1Připravíme si křehké těsto: v míse utřeme máslo se žloutky do pěny. Pak postupně přimícháme špetku voňavého koření kardamom, špetku soli, hladkou mouku smíchanou s Maizenou a 2-3 lžíce vody. V míse vše dobře promícháme, pak těsto dobře propracujeme rukama na pomoučeném vále. Vytvarujeme z něj váleček, který zabalíme do potravinářské fólie a dáme těsto na 45-60 minut do chladničky.
- 2Troubu si předehřejeme na 180°C. Malé koláčkové formičky (přibližně o průměru 10-12cm) si vymažeme máslem, středy pečícím papírem a pak je vyložíme těstem. Každý střed těsta zatížíme fazolemi, aby se při pečení nevydouvaly. Formičky s těstem poklademe na plech, pečeme 13-15 minut.
- 3Náplň do koláčků: omyté stvoly rebarbory oloupeme, nakrájíme na malé kostičky prosypeme je skořicovým cukrem, kardamomem a odložíme ji do misky. V druhé míse si vyšleháme vejce s moučkovým cukrem do pěny, do ní zlehka zamícháme "Crème fraîche" (krém freš) a pokrájenou rebarboru.
- 4Z horkých rozpečených koláčků opatrně odstraníme fazole, naplníme je rebarborovým krémem a dáme do trouby dopéct. Pečeme 18-20 minut dozlatova.
- 5Vychladlé koláčky posypeme moučkovým cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem (z pravé vanilky) a podáváme.
- 6Dobrou chuť.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.