Koláčky z listového těsta se šunkovou náplní
40 min.
Ingredience
- Náplň
- 2lžícePažitka
- 50gramůŠunka dušená
- 125gramůSýr smetanový 65%
- 1špetkaPepř černý mletý
- Příprava
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- Těsto
- 250gramůListové těsto
- 1kusVejce slepičí
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
293 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
22 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
772 mg
Cukr
148 mg
Postup přípravy
- 1Příprava: dva plechy na pečení vymažeme lžící másla, na pomoučení válu odložíme čtyři lžíce mouky, troubu připravíme k předehřátí na 180°C.
- 2Těsto: listové těsto rozválíme na pomoučeném válu do obdélníkového plátu. Ten následně rozřežeme na sudý počet delších obdélníků (přibližně o rozměrech 15 x 5 cm). Polovinu obdélníků rozložíme na vymazané plechy s odstupem asi 3 centimetry. Další dva plechy vyložíme pečicím papírem a rozložíme na ně druhou polovinu vykrájených obdélníků. Plechy s rozloženými kousky těsta necháme přibližně 30 minut odpočinout v lednici.
- 3Než těsto v lednici ztuhne, připravíme šunkovou náplň. Po 30 minutách rozdělíme připravenou šunkovou náplň na obdélníky těsta ve vymazaných pekáčích tak, aby okraje zůstaly volné. Tyto volné okraje pomažeme rozšlehaným vejcem, každý obdélník na pečicím papíru přeložíme po délce na polovinu, přibližně dvě třetiny vnitřních stran obdélníků nařežeme tak, aby okraje zůstaly neporušené. Nařezané obdélníky rozvineme a přiložíme na obdélníky s náplní, na okrajích je s citem utěsníme prsty, aby náplň nevypadla. Mřížkové koláčky posypeme strouhaným Parmezánem a pečeme asi 20 minut do zlatova v předehřáté troubě. Koláčky servírujeme jako horké pohoštění nebo coby svačinu.
- 4Náplň: propláchnutou a okapanou pažitku nasekáme nadrobno. Šunku pokrájíme na malé kousky, poté ji i s pažitkou dobře rozmícháme v roztíratelném sýru. Náplň ochutíme špetkou pepře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.