Koláčky z překládaného těsta se škvarečky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
19 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ze dvou lžic vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Vlijeme jej do mouky, přidáme sůl, pepř, vejce, smetanu a zaděláme husté těsto.
  • 2
    Vykynuté těsto rozválíme, na polovinu placky rozprostřeme nasekané škvarky a druhou polovinu přes ni přehneme. Opakujeme ještě 2-3x. Těsto necháme odpočinout.
  • 3
    Na vále vyválíme asi 1cm silný plát a vykrajujeme malé koláčky. Necháme je kynout asi 15 minut. Pečeme v horké troubě dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.