Koláčky z překládaného těsta se škvarečky
50 min.
Ingredience
- 500gramůMouka polohrubá
- 20gramůDroždí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 250gramůVepřové škvarky
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMléko polotučné
- 0,13litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
785 kcal
Bílkoviny
62 g
Tuky
19 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ze dvou lžic vlažného mléka a droždí připravíme kvásek. Vlijeme jej do mouky, přidáme sůl, pepř, vejce, smetanu a zaděláme husté těsto.
- 2Vykynuté těsto rozválíme, na polovinu placky rozprostřeme nasekané škvarky a druhou polovinu přes ni přehneme. Opakujeme ještě 2-3x. Těsto necháme odpočinout.
- 3Na vále vyválíme asi 1cm silný plát a vykrajujeme malé koláčky. Necháme je kynout asi 15 minut. Pečeme v horké troubě dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.