Kolečka z brambor a smetany ze Želnavy
60 min.
Ingredience
- 3lžíceOlej slunečnicový
- 400gramůBrambory
- 6decilitrůVoda pitná
- 300gramůMouka pšeničná hrubá
- 1,5lžičkySůl
- 100gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2decilitryMléko plnotučné
- 3lžíceCukr vanilka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
20 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
4 g
Vápník
60 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce v 6 dl vody doměkka. Vaříme je přibližně 20 minut. Pak je scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme do mísy, přidáme k nim hrubou mouku, sůl a velmi hustou zakysanou smetanu. Těsto dobře propracujeme a dáme na pomoučený vál. Vyválíme z něj placku silnou 1 cm a formičkou vykrojíme kolečka o průměru 6-8 cm.
- 2V pánvi rozpustíme olej s máslem a kolečka z obou stran smažíme dozlatova. Usmažená kolečka dáme na talíře, pokapeme mlékem a když mléko nasáknou, změknou, posypeme je moučkovým cukrem s vanilkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.