Kološvárské krůtí stehno
125 min.
Ingredience
- 700gramůZelí kysané
- 1,5litryVoda pitná
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžíceSůl
- 1kilogramKrůtí stehna
- 2kusyCibule
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 0,5lžičkaPaprika mletá pálivá
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusJablka
- 1lžíceCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 16plátkůKnedlík houskový
- 120gramůSádlo škvařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
944 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
64 g
Sacharidy
37 g
Vláknina
5 g
Cukr
18 g
Postup přípravy
- 1Kyselé zelí vymačkáme, propláchneme, uvaříme v litru osolené vody s kmínem a scedíme.
- 2Z většího krůtího stehna odsekáme klouby, vyjmeme kostice a stehno rozkrájíme na 8 dílů.
- 3V kastrolu na sádle zpěníme drobně pokrájenou cibuli s oběma paprikami, zalijeme 0,5 l vody, vložíme maso, osolíme, přiklopíme pokličkou a dusíme na mírném ohni do měkka. Omáčku zahustíme hladkou moukou rozmíchanou ve smetaně, přidáme kyselé zelí, oloupané jablko zbavené jaderníku a nakrájené na dílky, cukr, ocet, následně ještě chvíli povaříme.
- 4Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.