Kompot z mišpulí s kořením a octem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
5 g
Cukr
133 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně omyjeme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou a povaříme do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
  • 2
    Ocet vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, citronovou kůru a celou skořici a přivedeme k varu. Přisypeme mišpule, krátce povaříme a odstavíme. Odložíme a necháme stát 24 hodin. Poté opět několik minut vaříme a mišpule vyjmeme. Rozdělíme je do sklenic.
  • 3
    Nálev scedíme, přivedeme k varu a ihned jím zalijeme ovoce. Důkladně uzavřeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na temném a studeném místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.