Kompot z mišpulí s kořením a octem
45 min.
Ingredience
- 3kilogramyMišpule
- 1litrOcet kvasný lihový
- 2kilogramyCukr krystal
- 4kusyHřebíček
- 1kusCitronová kůra
- 1kusSkořice celá
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
634 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
160 g
Vláknina
5 g
Cukr
133 g
Postup přípravy
- 1Zralé mišpule přebereme, očistíme a důkladně omyjeme. Vložíme do kastrolu, zalijeme vroucí vodou a povaříme do poloměkka. Vyjmeme a necháme okapat.
- 2Ocet vlijeme do hrnce, přidáme cukr, hřebíček, citronovou kůru a celou skořici a přivedeme k varu. Přisypeme mišpule, krátce povaříme a odstavíme. Odložíme a necháme stát 24 hodin. Poté opět několik minut vaříme a mišpule vyjmeme. Rozdělíme je do sklenic.
- 3Nálev scedíme, přivedeme k varu a ihned jím zalijeme ovoce. Důkladně uzavřeme a zabalené v dece necháme vychladnout. Uložíme na temném a studeném místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.