Kompotovaná dýně s citronem

35 min.
Česká republika
Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
77 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zelenou dýni. Nakrájíme ji na pruhy, oloupeme a měkkou dužinu vyškrábeme. Pokrájíme ji na oddélníkové kousky a vložíme do poloviny množství vody smíchané s octem. Odložíme a necháme namáčet 24 hodin.
  • 2
    Poté scedíme, necháme okapat a dýni vložíme do zbytku vody svařené s cukrem. Přivedeme znovu k varu a vaříme, až dýně dostane sklovitý vzhled.
  • 3
    Citron a pomeranč důkladně omyjeme, kůru nakrájíme na nudličky a společně s hřebíčkem a šťávou vymačkanou z půlky citronu přidáme k dýni. Vše rozdělíme do sklenic a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.