Kompotovaná dýně s citronem
35 min.
Ingredience
- 1kilogramDýně
- 600gramůCukr krupice
- 5decilitrůOcet kvasný lihový
- 1kusCitrony
- 1kusPomeranče
- 3kusyHřebíček
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
353 kcal
Bílkoviny
2 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
2 g
Cukr
77 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zelenou dýni. Nakrájíme ji na pruhy, oloupeme a měkkou dužinu vyškrábeme. Pokrájíme ji na oddélníkové kousky a vložíme do poloviny množství vody smíchané s octem. Odložíme a necháme namáčet 24 hodin.
- 2Poté scedíme, necháme okapat a dýni vložíme do zbytku vody svařené s cukrem. Přivedeme znovu k varu a vaříme, až dýně dostane sklovitý vzhled.
- 3Citron a pomeranč důkladně omyjeme, kůru nakrájíme na nudličky a společně s hřebíčkem a šťávou vymačkanou z půlky citronu přidáme k dýni. Vše rozdělíme do sklenic a důkladně zavíčkujeme. Urovnáme na mřížku zavařovacího hrnce a při teplotě 100 °C sterilujeme po dobu 5 minut. Po vychladnutí vyjmeme a uchováme ve studené a temné místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.