Kompotované okurky

60 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.
  • 2
    Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.
  • 3
    Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.