Kompotované okurky
60 min.
Ingredience
- 600gramůOkurky
- 180gramůCukr krupice
- 2,5decilitryOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCitronová kůra
- 4kusyHřebíček
- 1kusSkořice celá
- 1,5decilitryVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
1 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
4 g
Cukr
31 g
Postup přípravy
- 1Okurky očistíme, oloupeme a odstraníme zrníčka. Pokrájíme na kousky, vložíme do kastrolu, zalijeme vodou a uvaříme do poloměkka. Poté vyjmeme a osušíme na utěrce.
- 2Mezitím svaříme ocet s cukrem, skořicí, hřebíčkem a citronovou kůrou. Vložíme připravené okurky a krátce povaříme. Odložíme a necháme stát do druhého dne.
- 3Šťávu slijeme, opět povaříme a vrátíme k okurkám. Opět odstavíme do druhého dne. Šťávu znovu slijeme a svaříme dohusta. Okurky rozdělíme do sklenic, zalijeme šťávou a zavíčkujeme. Uchováme v temné a studené místnosti.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.