Kompotované švestky s červeným vínem
50 min.
Ingredience
- 3kilogramyŠvestky
- 750gramůCukr krystal
- 7,5decilitrůVoda pitná
- 7,5decilitrůVíno červené
- 1kusVanilkový lusk
- 1kusSkořice celá
- 3kusyHřebíček
Počet porcí:
15Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Postup přípravy
- 1Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic.
- 2Vodu smícháme s vínem, cukrem, vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Povaříme a po vychladnutí scedíme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme kompot vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.