Kompotované švestky s červeným vínem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
15

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
335 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
76 g
Vláknina
4 g
Cukr
70 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Použijeme zralé, ale tvrdší švestky. Důkladně je omyjeme, otrháme stopky, rozkrojíme na poloviny a odstraníme pecky. Rozdělíme je do sklenic.
  • 2
    Vodu smícháme s vínem, cukrem, vanilkou, skořicí a hřebíčkem. Povaříme a po vychladnutí scedíme. Nálevem zalijeme ovoce, sklenice zavíčkujeme a urovnáme na mžížku zavařovacího hrnce. Při teplotě 80 °C sterilujeme po dobu 25 minut. V hrnci necháme kompot vychladnout, poté vyjmeme a uložíme na temném a suchém místě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.