Koňaková omáčka
20 min.
Ingredience
- 1kusVanilkový lusk
- 150gramůČokoláda hořká
- 1špetkaSůl
- 400mililitrůSmetana 6% (do kávy)
- 100gramůCukr třtinový
- 30gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMartell cognac
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1796 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
96 g
Sacharidy
208 g
Vláknina
11 g
Cukr
169 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku smícháme kávovou smetanu, cukr a dřeň z vanilkového lusku a mícháme, dokud se cukr nerozpustí.
- 2Poté krátce asi 1minutu povaříme. Přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Přimícháme koňak a máslo a dochutíme solí.
- 3Omáčka je vhodná ke zmrzlině.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.