Koňský guláš se zelím
115 min.
Ingredience
- 1000gramůKoňské maso
- 400gramůCibule
- 40gramůPaprika mletá sladká
- 150gramůHouby čerstvé
- 500gramůZelí hlávkové bílé
- 120gramůSmetana 12% (konzumní)
- 20gramůJíška hotová světlá
- 5mililitrůOcet vinný
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 600gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 80mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
576 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
26 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, houby na plátky, zelí nakrouháme nebo nakrájíme na slabé proužky.
- 2V hrnci rozpálíme olej, přisypeme cibuli, osmahneme, přidáme maso, osolíme, opepříme, orestujeme a podusíme ve vlastní šťávě. Zaprášíme mletou paprikou, podlijeme vývarem, přidáme houby, zelí, trochu octa a dusíme doměkka. Zahustíme jíškou, zjemníme smetanou, podle chutí dosolíme, provaříme a odstavíme.
- 3Koňský guláš podáváme s vařenými těstovinami nebo haluškami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.