Kontrabáš s pohankou a uzeným
75 min.
Ingredience
- 8decilitrůVoda pitná
- 1kusCibule
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 400gramůVepřová uzená plec
- 2kusyBrambory
- 1lžičkaSůl
- 400gramůPohanka loupaná
- 4kusyCibule lahůdková
- 3lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V 8 dl vody s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a novým kořením uvaříme uzené maso doměkka. Vaříme při mírné teplotě přibližně 3/4 hodiny.
- 2Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pohanku lámanku promyjeme v horké vodě a necháme v sítu odkapat.
- 3Přibližně 15 minut před dovařením vyjmeme z vývaru koření a dáme vařit brambory. Když je maso měkké, vyjmeme je, přidáme do vody sůl podle chuti a místo masa dáme do vývaru pohanku. Hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme v teple pohanku 20 minut v horkém vývaru nabobtnat.
- 4Očištěnou lahůdkovou zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném másle ji zpěníme.
- 5Pohanku rozdělíme na talíře, navrch dáme porci uzeného masa, ozdobíme cibulkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.