Kontrabáš s pohankou a uzeným

75 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
26 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 8 dl vody s celou očištěnou cibulí, bobkovým listem a novým kořením uvaříme uzené maso doměkka. Vaříme při mírné teplotě přibližně 3/4 hodiny.
  • 2
    Omyté brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Pohanku lámanku promyjeme v horké vodě a necháme v sítu odkapat.
  • 3
    Přibližně 15 minut před dovařením vyjmeme z vývaru koření a dáme vařit brambory. Když je maso měkké, vyjmeme je, přidáme do vody sůl podle chuti a místo masa dáme do vývaru pohanku. Hrnec odstavíme z plotny, zakryjeme poklicí a necháme v teple pohanku 20 minut v horkém vývaru nabobtnat.
  • 4
    Očištěnou lahůdkovou zelenou cibulku nakrájíme na kolečka a v pánvi na rozpáleném másle ji zpěníme.
  • 5
    Pohanku rozdělíme na talíře, navrch dáme porci uzeného masa, ozdobíme cibulkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.