Kopřivová polévka
20 min.
Ingredience
- 10gramůOlej rostlinný
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 4kusyKopřiva
- 500mililitrůVývar zeleninový
- 1decilitrMléko polotučné
- 10gramůMouka pšeničná celozrnná
- 1hrstPetržel - nať
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
305 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
16 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
7 g
Cukr
234 mg
Postup přípravy
- 1Z oleje a mouky si vytvoříme světlou jíšku, kterou zředíme připraveným vývarem a povaříme.
- 2Na jemno nakrájené a opláchnuté kopřivy přidáme do polévky a opět krátce povaříme.
- 3Přilijeme v mléce rozšlehaný žloutek, krátce povaříme a odstavíme.
- 4Ozdobíme petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.