Koprová omáčka
50 min.
Ingredience
- 100gramůTuk
- 150gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 800mililitrůMléko polotučné
- 30gramůSůl
- 100gramůCukr krupice
- 100gramůKopr čerstvý
- 50gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůHovězí vývar základní
- 100mililitrůOcet kvasný lihový
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
683 mg
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
- 2Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
- 3Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
- 4Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.
- 5Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Koprovka... moje maminka ji dělala trochu jinak, ale tuhle vyzkouším. Manžel i syn ji mají moc rádi.
repa
po 3. 3. 2014
Vyzkoušeno doporučuji!
Anonymní uživatel
út 27. 1. 2015
Výborná. Chutnala i zapřísahlému odprci koprovky.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Koprová omáčka
je výborná jiná než jsem dosud dělala zkusila jsem a nelituji
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Koprová omáčka
😉
jelito
čt 16. 6. 2016
Koprová omáčka
Nejlepší koprová omáčka a chutná jako od babičky! Koprovka od babičky byla vždy moje nej jídlo 😁
Veyra
čt 16. 6. 2016
Mňam koprová omáčka
Jj, opravdu výborná koprová omáčka. Od babičky jsme jako malí dostávali také takovou. 😉