Koprová omáčka

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
299 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
683 mg
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do horkého tuku přisypeme prosátou mouku a připravíme světlou zásmažku.
  • 2
    Zásmažku zalijeme chladným vývarem a mlékem, dobře rozšleháme, přisolíme a uvedeme do varu. Za občasného prošlehávání nejméně půl hodiny zvolna vaříme.
  • 3
    Potom do omáčky přilijeme smetanu, okyselíme částí převařeného octa, přidáme cukr, krátce povaříme a procedíme přes hustý cedník.
  • 4
    Kopr opláchneme, jemně nakrájíme, přelijeme zbylým horkým octem a dáme jej do procezené omáčky.
  • 5
    Nakonec přidáme do koprové omáčky máslo a vše krátce povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Helena45
čt 3. 4. 2014
Koprovka... moje maminka ji dělala trochu jinak, ale tuhle vyzkouším. Manžel i syn ji mají moc rádi.
repa
po 3. 3. 2014
Vyzkoušeno doporučuji!
Anonymní uživatel
út 27. 1. 2015
Výborná. Chutnala i zapřísahlému odprci koprovky.
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Koprová omáčka
je výborná jiná než jsem dosud dělala zkusila jsem a nelituji
Anonymní uživatel
pá 14. 8. 2015
Koprová omáčka
😉
jelito
čt 16. 6. 2016
Koprová omáčka
Nejlepší koprová omáčka a chutná jako od babičky! Koprovka od babičky byla vždy moje nej jídlo 😁
Veyra
čt 16. 6. 2016
Mňam koprová omáčka
Jj, opravdu výborná koprová omáčka. Od babičky jsme jako malí dostávali také takovou. 😉