Koprová omáčka s telecím plátkem
145 min.
Ingredience
- 30gramůCibule
- 1,2kilogramyTelecí kýta
- 5gramůSůl
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůKoriandr celý
- 5kusůPepř černý celý
- 400gramůZelenina kořenová
- 60gramůMáslo čerstvé
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 10mililitrůWorcester (worcesterská omáčka)
- 2gramyMuškátový oříšek
- 250mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 40gramůKopr čerstvý
- 2litryVoda pitná
- 3kusyBobkový list
- 5gramůHořčičné semínko
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
659 kcal
Bílkoviny
70 g
Tuky
30 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
4 g
Cukr
816 mg
Postup přípravy
- 1Do slané vody dáme maso a asi 1 hodinu vaříme. Přidáme cibuli, bobkový list, hořčičná a koriandrová semínka, nové koření, pepř a zeleninu a dále vaříme 1 hodinu. Vyndáme maso a uchováme v teple. Vývar svaříme na 750 ml.
- 2Z másla a mouky usmažíme jíšku. Přilijeme mléko, smetanu a vývar a nezakryté vaříme 10 minut. Ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, worcesterskou omáčkou a muškátovým oříškem. Na závěr vmícháme nasekaný kopr.
- 4
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.