Koprová omáčka s vejci
20 min.
Ingredience
- 4kusyVaječný žloutek slepičí
- 40mililitrůHovězí vývar základní
- 130gramůMáslo čerstvé
- 5gramůSůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 30gramůKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
341 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
310 mg
Cukr
288 mg
Postup přípravy
- 1Nerezovou misku nahřejeme horkou vodou, osušíme, vlijeme do ní tři lžíce vývaru, syrové žloutky a vyšleháme. Stále šleháme a přikapáváme rozehřáté máslo. Až omáčka zhoustne, ochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou a přimícháme čerstvě posekaný kopr.
- 2Omáčku připravujeme vždy čerstvou a podáváme ji k pečeným masům nebo rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.