Koprová omáčka se salátem

55 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
226 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
  • 2
    Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list.
  • 3
    Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.