Koprová omáčka se salátem
55 min.
Ingredience
- 800mililitrůHovězí vývar základní
- 50gramůMáslo čerstvé
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 5gramůNové koření celé
- 5gramůBobkový list
- 200mililitrůSmetana zakysaná 14%
- 2kusyVejce slepičí
- 120gramůSalát hlávkový
- 25gramůKopr čerstvý
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 30mililitrůOcet vinný
- 250mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
338 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
21 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
1 g
Cukr
226 mg
Postup přípravy
- 1Do hrnce nalijeme vývar, může být i z kostky, přidáme kuličky nového koření a bobkový list. Povaříme aspoň 20 minut, část tekutiny se odpaří a vývar natáhne vůni koření. Mezitím uvaříme natvrdo dvě vejce, zchladíme je ve studené vodě a oloupeme.
- 2Ve smetaně rozmícháme mouku a přidáme ji do vývaru, promícháme, osolíme, opepříme a provaříme. Vyndáme z omáčky nové koření a bobkový list.
- 3Hlávkový salát nakrájíme na slabé nudličky, kopr posekáme a vařená vejce nakrájíme na kostičky. Přidáme vše do omáčky, krátce povaříme, zjemníme máslem, dochutíme octem a můžeme podávat.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.