Koprová omáčka se štičími noky

75 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štiku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme a rozmixujeme s bílky. Získanou hmotu propasírujeme přes sítko. Přimícháme 75 ml smetany a Solamyl. Získanou směs necháme 60 minut chladit. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kopr nasekáme.
  • 2
    Máslo rozpálíme, přidáme šalotku a necháme zesklovatět, pak poprášíme moukou a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme k varu. Zvolna vaříme 15 minut. Poté přidáme zbytek smetany a sekaný kopr. Osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Zbytek zeleninového vývaru smícháme s vínem a vývarem rybím, uvedeme k varu. Z rybí hmoty tvarujeme lžící noky, které ve vroucím vývaru vaříme 12 minut na mírném plameni. Uvařené noky servírujeme s koprovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.