Koprová omáčka se štičími noky
75 min.
Ingredience
- 1lžičkaSolamyl - bramborový škrob
- 500gramůŠtika obecná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3kusyVaječný bílek slepičí
- 150mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1kusŠalotka
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar rybí
- 200gramůZakysaná smetana
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 10gramůKopr čerstvý
- 60gramůMáslo čerstvé
- 500mililitrůVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
582 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
39 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Štiku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kostičky. Osolíme a opepříme a rozmixujeme s bílky. Získanou hmotu propasírujeme přes sítko. Přimícháme 75 ml smetany a Solamyl. Získanou směs necháme 60 minut chladit. Šalotku oloupeme a nakrájíme najemno. Kopr nasekáme.
- 2Máslo rozpálíme, přidáme šalotku a necháme zesklovatět, pak poprášíme moukou a přilijeme zeleninový vývar. Uvedeme k varu. Zvolna vaříme 15 minut. Poté přidáme zbytek smetany a sekaný kopr. Osolíme a opepříme, dochutíme citronovou šťávou. Zbytek zeleninového vývaru smícháme s vínem a vývarem rybím, uvedeme k varu. Z rybí hmoty tvarujeme lžící noky, které ve vroucím vývaru vaříme 12 minut na mírném plameni. Uvařené noky servírujeme s koprovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.