Koprová omáčka smetanová
25 min.
Ingredience
- 1lžičkaSůl
- 10gramůCukr krupice
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrMléko polotučné
- 4lžíceKopr čerstvý
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,25litrZakysaná smetana
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
215 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
16 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
362 mg
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Mouku rozkvedlanou v kyselé smetaně vlijeme do vařícího mléka. Osolíme, povaříme a přidáme cukr a ocet.
- 2Potom v omáčce krátce prohřejeme jemně nakrájený kopr. Před podáváním do omáčky přidáme žloutek.
- 3Podáváme s houskovým knedlíkem nebo s bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.