Koprová omáčka z hovězího vývaru
20 min.
Ingredience
- 2lžíceKopr čerstvý
- 2,5decilitrySmetana zakysaná15%
- 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 7decilitrůHovězí vývar základní
- 1lžičkaSůl
- 2lžičkyCukr krupice
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 500gramůHovězí maso vařené
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
13 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
126 mg
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Omytý kopr drobně pokrájíme. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku.
- 2Hovězí vývar přivedeme k varu, přimícháme kopr, který povaříme přibližně 2-3 minuty a pak přilijeme a pomalu vaříme za stálého míchání smetanu s moukou a máslo. Povaříme přibližně 5-7 minut.
- 3Omáčku podle chuti dochutíme solí, cukrem a popřípadě octem.
- 4Do omáčky dáme plátky vařeného hovězího masa, necháme prohřát a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.