Koprová omáčka z kyselého mléka
25 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaCukr krupice
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 4lžíceKopr čerstvý
- 0,25litrHovězí vývar základní
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 0,25litrMléko kefírové
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
97 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
362 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve vývaru krátce povaříme jemně nakrájený kopr a přes cedník přilijeme mléko rozkvedlané s moukou. Nejméně 15 minut povaříme.
- 2Omáčku dochutíme a nakonec přidáme žloutek.
- 3Podáváme k vařeným masům a k vejcím vařeným natvrdo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.