Koprová polévka s hovězím masem
70 min.
Ingredience
- 3litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 400gramůHovězí maso přední
- 200gramůKopr sterilovaný
- 250gramůZakysaná smetana
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2mililitryCitrónová šťáva
- 5kusůVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
- 2Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.
- 3Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
- 4Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.