Koprová polévka s hovězím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
402 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
27 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrůlku vlijeme 1 l vody, vložíme vejce a vaříme 10 minut natvrdo. Poté je scedíme vychladíme, oloupeme a nakrájíme na kousky.
  • 2
    Do hrnce se 2 l vroucí a špetkou solí osolené vody vložíme omyté maso. Uvaříme ho do měkka, vybereme z vývaru, necháme mírně vychladnout a rozkrájíme na malé kostičky.
  • 3
    Vývar opět přivedeme k varu, vlijeme sterilizovaný kopr, přidáme nakrájené maso. Smetanu smícháme s moukou a polévku zahustíme. Opět chvilku povaříme, vložíme na kousky pokrájené vařené vejce, odstavíme ze sporáku a necháme mírně vychladnout.
  • 4
    Nakonec polévku ochutíme citrónovou šťávou, cukrem, zbylou solí a pepřem. Podáváme v jednotlivých polévkových miskách, vhodné jsou také hluboké talíře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.