Koprové taštičky
57 min.
Ingredience
- Náplň
- 500gramůTvaroh jemný
- 2decilitrySmetana zakysaná 14%
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 100gramůKopr čerstvý
- 5gramůSůl
- Ostatní
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 5gramůSůl
- 5mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůSlanina vepřová
- 1litrVoda pitná
- Těsto
- 500gramůMouka polohrubá
- 5kusůVejce slepičí
- 5mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
2 g
Cukr
269 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, vajec a oleje uhněteme nudlové těsto a necháme odpočinout. Zatím v míse ušleháme tvaroh se žloutkem a zakysanou smetanou, přidáme nasekaný kopr a sůl.
- 2Z těsta vyválíme slabý plát, který si pomyslně rozdělíme napůl, a v jedné polovině naklademe s pravidelným rozestupem kopečky náplně. Okolí náplně potřeme bílkem a přeložíme druhou polovinou těsta, okolí náplně přimáčkneme, aby se těsto spojilo. Rádlem rozkrájíme plát na jednotlivé taštičky, znovu důkladně stiskneme okraje a necháme na vále 20 minut zaschnout.
- 3Ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu s trochou oleje, postupně vkládáme taštičky a vaříme 12 minut za mírného varu. Hotové taštičky vyjmeme, necháme okapat a podáváme polité vyškvařenou slaninou i se škvarečky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.