Koprovo-vinná omáčka
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 200mililitrůVývar rybí
- 100mililitrůVíno bílé
- 1špetkaSůl
- 100gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaOcet vinný
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
184 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
16 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
492 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Na rozehřátém másle podusíme nasekanou cibuli. Přilijeme smetanu, bílé víno a rybí vývar a zvolna asi 10 minut provaříme.
- 2Poté přimícháme nasekaný kopr a světlou omáčku. Dochutíme solí, pepřem, octem a muškátovým oříškem.
- 3Omáčka je vhodná k rybám, zejména k treskám a platýsovi.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.