Koprový závin
50 min.
Ingredience
- 320gramůMouka pšeničná hladká
- 1špetkaSůl
- 150mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMáslo
- 250mililitrůSmetana ke šlehání
- 4kusyVejce slepičí
- 250gramůHera
- 0,5lžíceSůl
- 2lžíceKopr
- 2lžíceMouka pšeničná hrubá
- 2lžíceTuk
- 250gramůTvaroh jemný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
963 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
66 g
Sacharidy
64 g
Vláknina
337 mg
Cukr
447 mg
Postup přípravy
- 1K proseté hladké mouce do mísy přidáme rozpuštěné máslo, v mléce rozšlehaná a osolená vejce a vypracujeme těsto. Na pomoučněném vále je přiklopíme hodně nahřátou mísou a necháme asi 20 minut odpočinout.
- 2Mezitím připravíme náplň: do smetany zašleháme žloutky, máslo, sůl a tvaroh, nakonec lehce vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků a jemně nasekaný kopr.
- 3Těsto ještě jednou propracujeme, vyválíme na plát vysoký 0,5 cm a středem rozetřeme náplň.
- 4Svineme závin, opatrně jej přendáme na tukem vymazaný plech a vložíme do středně horké trouby. Po deseti minutách pečení teplotu mírně zvýšíme, závin potřeme máslem a dopečeme dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.