Kořeněná čočka se špenátem a mátou
40 min.
Ingredience
- 200gramůČočka červená
- 30mililitrůOlej olivový
- 150gramůCibulka jarní
- 2stroužkyČesnek
- 2lžičkyKmín celý
- 1lžičkaKoriandr čerstvý
- 1špetkaKurkuma
- 130mililitrůVývar drůbeží
- 30mililitrůCitronová šťáva
- 15gramůMáta
- 15gramůPetržel - nať
- 130gramůBaby špenát
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
320 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
10 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
8 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibulku pokrájíme na kolečka, česnek oloupeme a nasekáme najemno. Mátu a petrželku nasekáme najemno. Špenát omyjeme a necháme okapat.
- 2Čočku uvaříme ve vroucí osolené vodě doměkka, cca 20 minut. Olej rozpálíme, přidáme cibulku a česnek a smažíme 2 minuty. Vmícháme kmín, koriandr, kurkumu a povaříme minutu. Přisypeme čočku, přilijeme vývar a necháme prohřát. Posypeme mátou a petrželkou,vmícháme špenát, pokapeme citronovou šťávou a servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.