Kořeněná jehněčí žebra

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
72 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř.
  • 2
    Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.