Kořeněná jehněčí žebra
40 min.
Ingredience
- 325gramůStrouhanka
- 3lžičkyKoření grilovací
- 60gramůRajčata sušená sterilovaná
- 60gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceMáta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceOlej olivový
- 600gramůJehněčí žebírka
- 1lžičkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
946 kcal
Bílkoviny
28 g
Tuky
72 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Připravíme strouhanku z bílého pečiva, do nastrouhaného pečiva přimícháme grilovací koření, nadrobno nakrájená sušená rajčata, čerstvou mátu, rozpuštěné máslo, citronovou kůru a pepř.
- 2Z žebírek odstraníme tuk, rozpůlíme je a položíme do trouby na rošt s pečicím papírem. Strouhankou s kořením posypeme na maso, vtlačíme ji do masa, postříkáme olivovým olejem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme 20-25 minut, záleží především na tom, jak chceme mít maso propečené. Utvoří-li se na žebírkách hnědavá kůrka, zakryjeme je alobalem a necháme 15 minut odležet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.