Kořeněná květáková polévka

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.
  • 2
    Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.