Kořeněná květáková polévka
35 min.
Ingredience
- 500gramůKvěták
- 40mililitrůOlej olivový
- 2gramySkořice mletá
- 4gramyKmín celý
- 40gramůPasta Sambal Oelek
- 3gramyPepř černý mletý
- 2litryVývar zeleninový
- 20gramůMáslo čerstvé
- 3gramyKoriandr mletý
- 1špetkaSůl
- 2lžíceMandle plátky
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
20 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Květák opereme a rozdělíme na nejmenší růžičky. Z nejpevnějších nakrájíme pár plátků na ozdobení.
- 2Na rozpáleném oleji zpěníme skořici, kmín a koriandr. Vmícháme chilli pastu, minutu povaříme a vlijeme horký vývar. Vsypeme květák a povaříme 20 minut, až květák změkne. Rozmixujeme ručním mixérem, osolíme, opepříme a necháme prohřát. Plátky květáku a mandlí osmahneme na másle a ozdobíme jimi porce na talíři.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.