Kořeněná pečená tykev

60 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
133 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
9 g
Sacharidy
16 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupanou tykev podélně nakrájíme na silné pruhy a položíme do pekáče. V hrnku smícháme 2 lžíce teplé vody s olejem, solí, na nudličky nakrájenými chilli papričkami, nastrouhaným zázvorem, medem a špetkou pepře. Omáčkou přelijeme tykev a vše promícháme.
  • 2
    Pekáč vložíme do trouby a tykev pečeme asi 40 minut doměkka. Pekáčem občas potřeseme a pokud bude tykev suchá, pokapeme ji trochou oleje.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masům. Na talířích posypeme mátou a obložíme dílky omyté limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.