Kořeněná tykev

65 min.

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
70 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
5 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu si předehřejeme na 200°C nebo na stupeň 6.
  • 2
    Oloupeme si tykev a rozkrojíme na půlku. Vydlabeme vnitřek dužiny se semínky. Do zapékací mísy dáme tykev a do vydlabaného místa dáme 0,5lžíce másla. Pečeme dokud tykev není měkká. Asi 30-40min.
  • 3
    Na pánvi rozehřejeme olivový olej. Přidáme na jemno nasekaný česnek, sušenou chilli papričku, hořčičná semínka a kmín. Necháme česnek zhnědnout a potom přidáme upečenou tykev, rozmačkanou do požadované konzistence. Přidáme zbývající 0,5lžíce másla. Povaříme dalších pár minut, dokud tykev nevstřebá koření.
  • 4
    Podle chuti přidáme sůl a máme hotovo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.