Kořeněné bramborové karbanátky
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaGaram masala
- 1lžíceKoriandr čerstvý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 30gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaSůl
- 0,25lžičkaChilli koření mleté
- 70mililitrůOlej rostlinný
- Na brambory
- 600gramůBrambory
- 1,2litryVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
308 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
24 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme nadrobno a uvaříme v osolené vodě. Cibuli nastrouháme, vymačkáme z ní šťávu a dáme do mísy spolu s chilli, garam masalou, posekaným koriandrem, citronovou šťávou a solí.
- 2Ke směsi přidáme uvařené brambory, které jsme slili a nechali chvíli zchladnout. Směs promícháme, ze vzniklé hmoty utvoříme karbanátky a smažíme z obou stran dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.