Kořeněné broskve v pálence
13 min.
Ingredience
- 200gramůCukr krupice
- 1kusSkořice celá
- 6kusůHřebíček
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 4kusyBroskve
- 100mililitrůMalinová pálenka
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
64 g
Postup přípravy
- 1V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
- 2Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.
- 3Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.
- 4Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.
- 5
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.