Kořeněné broskve v pálence

13 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
428 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
77 g
Vláknina
8 g
Cukr
64 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hrnci přivedeme k prudkému varu asi 10 cm (na výšku) vody. V menším hrnci povaříme ve vodě cukr, skořici, hřebíček a muškátový oříšek.
  • 2
    Broskve vložíme asi na 2 minuty do vařící vody, necháme je okapat a zchladíme studenou vodou. Poté je oloupeme, rozpůlíme, vyjmeme pecky.
  • 3
    Půlky broskví vložíme do cukrového sirupu a vaříme cca 3 minuty, až trochu změknou. Hrnce odstavíme z ohně, přilijeme pálenku, broskve necháme trochu vychladnout.
  • 4
    Ještě teplé broskve vložíme do dezertních misek a přelijeme cukrovou směsí. Každou porci ozdobíme kopečkem čerstvě ušlehané smetany a ihned podáváme.
  • 5

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.