Kořeněné čočkové pyré
70 min.
Ingredience
- 250gramůČočka
- 450mililitrůVoda pitná
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 60mililitrůOlej olivový
- 0,25lžičkaHořčičné semínko
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý celý
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
Počet porcí:
4Postup přípravy
- 1Předem namočenou čočku (asi 1h) vsypeme do hrnce s vodou a uvedeme do varu. Částečně přikryjeme pokličkou a zvolna povaříme asi 20 minut.
- 2Potom přidáme koření, bobkový list, sůl a rozmačkaný stroužek česneku. Vaříme téměř do rozvaření čočky, trochu vody by v ní mělo zbýt. Měkkou čočku rozmačkáme na jemné pyré.
- 3Na pánvi na rozpáleném oleji osmahneme oloupanou, na plátky nakrájenou cibuli dozlatova.
- 4Čočkové pyré upravíme na talíře a ozdobíme smaženou cibulí.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.