Kořeněné mandlové mléko
25 min.
Ingredience
- 1litrMléko plnotučné
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1lžičkaGaram masala
- 50gramůMandle
- Horké koření [39441]
- 1,5lžičkyHřebíček
- 3lžičkyChilli koření mleté
- 3lžičkyKardamom
- 3lžičkyKmín celý
- 6lžičekKoriandr celý
- 0,75lžičkaMuškátový oříšek
- 1,5lžičkySkořice celá
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
190 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
11 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Mandle spaříme, oloupeme a důkladně uvaříme doměkka. Poté je rozetřeme na pastu, přidáme horké koření a cukr, zalijeme mlékem a rozmixujeme. Necháme vychladit a studené podáváme.
- 2Horké koření [39441]:
- 3Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.