Kořeněné marcipánky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.
  • 3
    Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.
  • 4
    Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.