Kořeněné marcipánky
40 min.
Ingredience
- Na potření a posypání
- Těsto
- 50gramůMouka žitná bílá
- 2gramyMandle
- 2lžíceMed včelí
- 1lžičkaSoda jedlá
- 1špetkaHřebíček mletý
- 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 0,5lžičkaCitronová kůra
- 120gramůCukr moučkový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
141 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
3 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
15 g
Postup přípravy
- 1V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout.
- 2Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary.
- 3Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi.
- 4Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.