Kořeněné máslo GHEE
55 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 910gramůMáslo čerstvé
- 12gramůZázvor celý
- 3kusyHřebíček
- 1lžičkaKurkuma
- 1špetkaKardamom
- 1špetkaSkořice mletá
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1špetkaChilli koření mleté
- 10stroužkůČesnek
Počet porcí:
1Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
6816 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
753 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.
- 2Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.
- 3Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.
- 4Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.