Kořeněné máslo GHEE

55 min.
Indie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
6816 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
753 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém hrnci pomalu rozpustíme na mírném plameni máslo; nenecháme ho zhnědnout. Přivedeme máslo k varu a vmícháme nahrubo nasekanou cibuli a česnek, oloupaný a nastrouhaný zázvor, hřebíček, kurkumu, skořici, muškátový oříšek a chilli koření. Snížíme plamen a necháme v nezakrytém hrnci probublat 45 minut. Mléčná usazenina na dně hrnce by měla zezlátnout a máslo nahoře by mělo být průhledné.
  • 2
    Čirou tekutinu pomalu nalijeme přes jemnou gázu do misky.
  • 3
    Mléčnou usazeninu odstraníme, stejně tak i veškeré další usazeniny z tekutiny.
  • 4
    Tekuté ghee nalijeme do sklenice. Pořádně uzavřeme a uchováme v lednici maximálně 2 měsíce.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.