Kořeněné preclíky
45 min.
Ingredience
- 5kusůVaječný žloutek slepičí
- 250gramůMáslo čerstvé
- 2lžíceZakysaná smetana
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 1lžičkaKmín celý
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 500gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
156 mg
Postup přípravy
- 1Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
- 2Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
- 3Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.