Kořeněné preclíky

45 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
416 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
26 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
156 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Z mouky, 2 žloutků, studeného másla, zakysané smetany, mleté papriky, soli a pepře vypracujeme těsto. Necháme je chladit asi 40 minut.
  • 2
    Těsto rozdělíme na dva díly, ze kterých vyválíme silnější válečky. Nakrájíme je na kousky dlouhé asi 10cm, vyválíme tyčinky dlouhé asi 2 cm a z nich spleteme preclíky. Potřeme je zbylými rozšlehanými žloutky, posypeme solí a kmínem.
  • 3
    Preclíky pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut do zlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.