Kořeněné ragú ze zajíce
165 min.
Ingredience
- 2,5kilogramyZaječí maso
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 3kusyPaprika zelená
- 2kusyCibule
- 200gramůMrkev kořen
- 2lžičkySůl
- 200mililitrůVoda pitná
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 150mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžícePaprika mletá sladká
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
733 kcal
Bílkoviny
92 g
Tuky
35 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného, omytého a osušeného zajíce rozkrájíme na 6 porcí a zaprášíme moukou, papriky zbavíme semen a nakrájíme na čtvrtky, cibule rozkrájíme na měsíčky, očištěné mrkve rozpůlíme a nakrájíme na špalíky.
- 2Na rozpáleném oleji zhruba 5 minut ze všech stran smažíme porce zajíce. Poté sejmeme ze sporáku a odebereme tolik tuku, aby zbyly dvě lžíce. Porce zasypeme solí a kořením, přelijeme vodou a pod poklicí dusíme 2 hodiny. V průběhu dušení maso obracíme, je-li třeba, přilijeme horkou vodu. Po dvou hodinách přidáme k masu zeleninu i s cibulí a dusíme ještě asi 10 minut.
- 3Porce zajíce podáváme se šťávou i zeleninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.