Kořeněné šťouchané brambory
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
- 2Měkké brambory rozšťoucháme s máslem, kmínem a majoránkou.
- 3Podáváme jako přílohu k masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Kořeněné šťouchané brambory
Nikdy jsem šťouchané brambory takto nekořenila, ale nemůžu říct, že by nám nechutnaly.😉 Použila jsem jen drcený kmín místo celého a majoránku jak sušenou, tak na povrch i lístečky čerstvé. Koření jsem ale dala podle své chuti. Tuto přílohu si dovedu docela dobře představit k nějakému masu dělanému např. na česneku. Mám jen připomínky ke gramážím. Dělala jsem dvě porce, ale brambor bych přidala, jsou to takové dvě malé, jakoby dětské porce. Ale záleží pro jaké jedlíky vaříme a pokud třeba přidáme maso a ještě nějakou zeleninu, tak to může stačit. A ubrala jsem máslo, je ho docela hodně, na zmíněné 2 porce mi stačilo 15 g másla. Doporučuji vyzkoušet.