Kořeněné šťouchané brambory

35 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
25 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
50 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a uvaříme v osolené vodě doměkka.
  • 2
    Měkké brambory rozšťoucháme s máslem, kmínem a majoránkou.
  • 3
    Podáváme jako přílohu k masům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 8. 11. 2015
Kořeněné šťouchané brambory
Nikdy jsem šťouchané brambory takto nekořenila, ale nemůžu říct, že by nám nechutnaly.😉 Použila jsem jen drcený kmín místo celého a majoránku jak sušenou, tak na povrch i lístečky čerstvé. Koření jsem ale dala podle své chuti. Tuto přílohu si dovedu docela dobře představit k nějakému masu dělanému např. na česneku. Mám jen připomínky ke gramážím. Dělala jsem dvě porce, ale brambor bych přidala, jsou to takové dvě malé, jakoby dětské porce. Ale záleží pro jaké jedlíky vaříme a pokud třeba přidáme maso a ještě nějakou zeleninu, tak to může stačit. A ubrala jsem máslo, je ho docela hodně, na zmíněné 2 porce mi stačilo 15 g másla. Doporučuji vyzkoušet.