Kořeněný kapr na červeném víně
50 min.
Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceOlej stolní
- 2decilitryVíno červené
- 800gramůKapr obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 2lžíceKečup
- 0,5litrVývar rybí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
383 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
462 mg
Postup přípravy
- 1Omyté porce kapra osolíme, opepříme, zakapeme citronovou šťávou a poprášíme moukou. Maso zprudka opečeme na rozehřátém oleji po obou stranách.
- 2Podlijeme vínem, přidáme kečup, bobkový list a očištěnou, na nudličky nakrájenou papriku. Dusíme pod pokličkou doměkka. Během pečení častěji podléváme vývarem.
- 3Krátce před koncem dušení přidáme k rybě plátky citronu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.