Kořeněný okurkový salát
20 min.
Ingredience
- 1kusOkurka salátová
- 2kusyFeferony
- 120gramůJogurt bílý
- 1špetkaSůl
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 0,5lžičkaGaram masala
- Horké koření [39441]
- 1lžičkaHřebíček
- 0,5lžičkaChilli koření mleté
- 2lžičkyKardamom
- 2lžičkyKmín celý
- 4lžičkyKoriandr celý
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 1lžičkaSkořice celá
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
75 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Okurku nastrouháme, osolíme a necháme cca 60 minut odpočinout. Jogurt rozšleháme a vmícháme do něj nadrobno nasekané feferony. Z okurky poté vymačkáme vodu a přidáme ji do jogurtu.
- 2Dochutíme solí, posypeme kořením a podáváme.
- 3Horké koření [39441]:
- 4Koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.