Kořeněný ostružinový rosol
35 min.
Ingredience
- 1500gramůOstružiny
- 300mililitrůVoda pitná
- 1špetkaHřebíček mletý
- 4lžíceCitronová šťáva
- 0,25lžičkaMuškátový oříšek
- 0,25lžičkaSkořice mletá
- 1000gramůCukr krupice
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
229 g
Vláknina
16 g
Cukr
210 g
Postup přípravy
- 1Omyté ostružiny spolu s kořením vložíme do smaltovaného hrnce, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, až se vstřebá všechna šťáva. Občas mícháme a rozmačkáváme celé ovoce.
- 2Potom vše přecedíme přes jemné plátno nebo husté síto. Odměříme množství šťávy a na každých 600ml přidáme 500g cukru
- 3Ostružinovou šťávu, cukr a citronovou šťávu znovu ve smaltovaném hrnci mírně vaříme do zhoustnutí.
- 4Ještě horkým rosolem plníme čisté sklenice.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.