Kořeněný ostružinový rosol

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
905 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
2 g
Sacharidy
229 g
Vláknina
16 g
Cukr
210 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté ostružiny spolu s kořením vložíme do smaltovaného hrnce, přilijeme vodu a uvedeme do varu. Vaříme asi 30 minut, až se vstřebá všechna šťáva. Občas mícháme a rozmačkáváme celé ovoce.
  • 2
    Potom vše přecedíme přes jemné plátno nebo husté síto. Odměříme množství šťávy a na každých 600ml přidáme 500g cukru
  • 3
    Ostružinovou šťávu, cukr a citronovou šťávu znovu ve smaltovaném hrnci mírně vaříme do zhoustnutí.
  • 4
    Ještě horkým rosolem plníme čisté sklenice.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.