Kořeněný zajíc na žampionech
60 min.
Ingredience
- 600gramůZaječí maso
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 80mililitrůOlej rostlinný
- 150gramůŽampiony čerstvé
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 2kusyNové koření celé
- 600mililitrůHovězí vývar základní
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
- 0,25lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
565 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
41 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Maso vykostíme a nakrájíme na nudličky, cibuli nasekáme nadrobno, očištěnou mrkev nahrubo nastrouháme, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky.
- 2Cibuli zpěníme na oleji, přimícháme mrkev, maso, koření, sůl a chvíli restujeme. Poté směs podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme. Když je maso měkké, zahustíme šťávu moukou, kterou jsme rozšlehali ve smetaně, vmícháme žampiony a provaříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.