Kořenová zelenina s vepřovým masem po čínsku
30 min.
Ingredience
- 50gramůVepřová kýta
- 1decilitrVoda pitná
- 1kusVaječný bílek slepičí
- 2kusyMrkev kořen
- 2kusyPetržel kořen
- 1kusCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžičkaZázvor mletý
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaVegeta
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaSolamyl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
364 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
19 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
14 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Mrkev, celer a petržel oškrábeme, omyjeme a nastrouháme na delší plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso omyjeme, osušíme, pokrájíme na nudličky.
- 2V míse metlou rozmícháme ve vodě Solamyl a vaječný bílek, do směsi přidáme maso, promícháme.
- 3V pánvi rozehřejeme olej, maso na něm zprudka smažíme přibližně 2 minuty. Když zbělá, přidáme připravenou zeleninu a za stálého míchání smažíme dalších 5 - 8 minut. Na závěr přisypeme kmín, zázvor, Vegetu, osolíme a dochutíme octem. Směs důkladně promícháme, rozdělíme na servírovací talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.