Koriandrové cukroví s rumovou příchutí
42 min.
Ingredience
- Příprava pečení
- Těsto
- 180gramůMáslo čerstvé
- 180gramůCukr muscovado
- 230gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl
- 1lžičkaSkořice mletá
- 2lžíceRum
- 0,5lžičkaSoda jedlá
- 0,5lžičkaMuškátový oříšek
- 0,5lžičkaKoriandr mletý
- 0,5lžičkaHřebíček mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
7327 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
781 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Postup přípravy
- 1Příprava pečení:
- 2Troubu připravíme k předehřátí na 180 °C. Asi dva pečicí plechy vymažeme lžící másla.
- 3Těsto: Ve větší míse našleháme máslo s cukrem. Na máslovou pěnu prosejeme mouku, špetku soli a mletý muškátový oříšek, koriandr, jedlou sodu, hřebíček a skořici. Nakonec do hmoty přidáme rum a těsto vymícháme dohladka. Z těsta ukrajujeme polévkovou lžící kousky těsta, které urovnáme na pečicí plechy s většími, asi sedmicentrovými odstupy, protože těsto při pečení nabude.
- 4Hromádky vyrovnané na plechu jemně vidličkou stlačíme na placičky, na které můžeme pro ozdobu vidličkou naznačit jemné rýhování. Připravené pečivo pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 minut. Hotové cukroví necháme vychladnout a servírujeme ho studené, jako pohoštění.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.