Koriandrové cukroví s rumovou příchutí

42 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
7327 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
781 g
Sacharidy
90 g
Vláknina
2 g
Cukr
43 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava pečení:
  • 2
    Troubu připravíme k předehřátí na 180 °C. Asi dva pečicí plechy vymažeme lžící másla.
  • 3
    Těsto: Ve větší míse našleháme máslo s cukrem. Na máslovou pěnu prosejeme mouku, špetku soli a mletý muškátový oříšek, koriandr, jedlou sodu, hřebíček a skořici. Nakonec do hmoty přidáme rum a těsto vymícháme dohladka. Z těsta ukrajujeme polévkovou lžící kousky těsta, které urovnáme na pečicí plechy s většími, asi sedmicentrovými odstupy, protože těsto při pečení nabude.
  • 4
    Hromádky vyrovnané na plechu jemně vidličkou stlačíme na placičky, na které můžeme pro ozdobu vidličkou naznačit jemné rýhování. Připravené pečivo pečeme ve vyhřáté troubě asi 12 minut. Hotové cukroví necháme vychladnout a servírujeme ho studené, jako pohoštění.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.