Koriandrový salát
40 min.
Ingredience
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 40gramůNudle čínské vaječné
- 125gramůHovězí maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 10gramůKoriandr čerstvý
- 125gramůŽampiony - sterilované
- 250gramůHrášek
- 20gramůŠpenát listový čerstvý
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůKrevety tygří
- 50gramůChléb konzumní
- 50mililitrůVývar drůbeží
- 1lžíceCitronová šťáva
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
439 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
29 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
6 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Zelí omyjeme, zbavíme košťálu a povadlých listů, rozebereme na jednotlivé listy a spaříme 10 minut ve vařící vodě. Krevety a nudle zalijeme horkou vodou a necháme máčet 20 minut. Poté slijeme.
- 2Chleba namočíme do vývaru, rukama vymačkáme, střídku smícháme s masem, vejcem a 5 g sekaného koriandru. Osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji.
- 3Žampiony pokrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Hrášek a špenát spaříme ve vroucí vodě, poté vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny suroviny naservírujeme na talíř, posypeme sekaným koriandrem a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.